Детскa Градина №33
Сребърни звънчета

За нас Дейности Новини Седмично меню Галерия Документи Профил на Купувача Връзки Контакти

Знаете ли, че... Екипи Програма Награди 25 години ОДЗ №33 Видео материали

Обединено детско заведение №33 е открито на 16.04.1988 г., намира се в гр.София, район “Овча купел”. Сградата е специално построена, съобразно всички санитарно-хигиенни изисквания и условия за правилно отглеждане и възпитание на децата, за провеждане на качествен и пълноценен педагогически процес; по типов проект и е публична общинска собственост. Има централно парно отопление. ОДЗ №33 е с три корпуса-два на два етажа, а другия на три.

През първата учебна 1988/1989 г. детското заведение работи с шест групи - детска градина и една яслена група.


През 2011 г. е направена топлоизолация на част от сградата.

   

          През м.август 2017 г. със средства на Столична община е направена топлоизолация на останалата част от сградата.


     

     

     При откриване на детското заведение - председателят на ОбПК прерязва лентата. Гости са Тодор Костадинов - председател на ИК на ОбНС "Овча купел" и Димитър Стилянов - председател на КДР.


   


Първата директорка на ОДЗ №33 - Екатерина Бориславова Колева приветства гостите. 

   
Първото записано дете в ОДЗ №33 е Гергана Вандова.

  

Двадесет години по-късно 2008 г., от ляво на дясно - Екатерина Колева, Гергана Вандова и Надка Пачеджиева - директор на детското заведение от 2002 г.Посрещане на Новата 1989 г.


Пет години от откриването на ОДЗ №33 "Сребърни звънчета".


От 1988 г. до 1998 г. директор на ОДЗ №33 е Екатерина Колева.
   
 
Тържества в детското заведение...

   

  

   

   

   

  

  

   

    


Посрещане на Бабин ден.
       


   

Ден на християнското семейство.

  

Празници и тържества...

  

  

   

   

  

   

  


  

   


  


  

  


Концерт-кръщене на вокална група "Вълшебни шапцчици" с ръководител Таня Златева на 04.04.2001 г. Шоуто е водено от ТВ звездата - кака Лара. Кръстница е една от най-младите майки - Донка Пелтешка.


  

На сцената излиза малкият артист и жонгльор Калоян Дерменджиев.

  

Калоян продължава своите изяви извън детското заведение и България...

   

   


   
 
С мама и тате - "Дани и Нани"...


   

През 1995 г. Лилия Сорокина - учител от ОДЗ №33 създава Студио за приложни изкуства. В работата си децата използват глина, текстил, отпадъчни материали, камъчета, а фантазията им сътворява красота. За Нова година и в края на всяка учебна година тя прави изложби с творчество на децата, на които се радват родители и гости на детското заведение.

   


  


    


  

   

   

В желанието си да привлекат родителите към заниманията на децата през 1998 г. се провежда първия "Празник на хвърчилата" - по инициатива на г-жа Лилия Сорокина. В него участват 20 деца с родителите си, на следващата те вече са 60, а през 2000 г. в небето летят 100 хвърчила. Родители, деца и учители заедно изработват хвърчилата.


    


  
  
  


За пети пореден път мало и голямо се стича за "Празника на хвърчилата" на 01.05.2004 г. Гости от район "Овча купел" са: кмета на района-инж.Пламен Йорданов, зам.кмета - Я. Василев, секретаря- П.Пенев, гл.специалист "Просвета и култура" - М.Пенева; г-н Такеши Огино - аташе по културните въпроси към посолството на Япония; г-жа Лиз Ялъмо-аташе по френски език към посолство Франция и г-жа Янка Такева - председател на СБУ към КНСБ; директорки на детски градини от район "Овча купел".


  
  

В ОДЗ №33 децата спортуват активно. Най-щастливи са когато плуват под умелото ръководство на треньорката - Соня Станчева.

   

  

По време на водната криза басейнът е затворен. На 09.02.2004 г. заниманията по плуване са подновени. На откриването присъстват: Пеньо Пенев - секретар на район "Овча купел", Надка Пачеджиева - директор на детското заведение, членове на родителското настоятелство, Стойка Стойнева - медицински специалист от ОДЗ 33, Красимира Тодорова - педагог на яслените групи в ОДЗ 33, Георги Пандев - треньор по плуване и др. 

  


   

В периода от 2006-2007 г. е направен основен ремонт на басейна. Облицовката е сменена със стъклокерамика, изградена е нова филтрационна система със съвременен пясъчен филтър за пречистване на водата, монтиран е отоплителен уред за затопляне на водата. След реновирането на басейна се преминава изцяло на филтриране на водата, с което се спестяват големи количества вода и нейната стойност.
С направените подобрения басейна и водата в него отговарят на всички норми и показатели изисквани от ХЕИ. С монтиране на отоплителният уред се поддържа средна температура на водата 29-30 С, с което се създава комфорт за заниманията на децата по плуване.
Треньор на децата е Мария Пелих.


   


   

   

От учебната 2011/2012 г. треньор по плуване е Иван Пандев.

  

  

   

В детското заведение са нарисувани красиви пана от служители и родители.

 

 
   
 

   

   

   

   

   

   

   

Десет години от откриването на детското заведение.

    
  

През м.октомври 1998 г. г-жа Люба Попова  - Началник "Просвета" в Столична община въвежда в длъжност новия директор на детското заведение - г-жа Невена Христова.


През 2000 г.  детското заведение участва с щанд и творчество на деца в изложение "Училище 2000" в Националния дворец на културата.


Благотворителен концерт.

  

  

Петнадесет години от откриването на ОДЗ 33 "Сребърни звънчета". Детското заведение е с нов директор - Надка Пачеджиева.

     

     
     

 През 2004 г. детското заведение за първи път участва на състезания в Зимния дворец с отбор по футбол  /треньор - Иван Стоилов/ и мажоретен състав с ръководител  - Даниела Добрева. Състезанията се организират от Детски футболен клуб "Лъвчетата" с председател - доц.Венцислав Гаврилов, доктор.

   


   

На всеки следващ турнир в Зимния дворец отборите по футбол и мажоретния състав стават все по-добри и печелят много награди.

   

   

   

Треньор на отборите ни по футбол е Тодор Ковачев.

   

   

   
 
   

   През 2004 г. са закупени тоги и шапки за децата от подготвителните групи; знамената на Р.България, на Европейския съюз и специално изработено - знаме на детското заведение. Става традиция - на тържествата за изпращане на бъдещите първокласници, знаменосци от подготвителните групи да предават знамето на ОДЗ 33 на деца от третите групи.

   

   

   

   

   

На 05.11.2007 г. е проведено Учредително събрание за създаване на Сдружение с нестопанска цел на родителско настоятелство при ОДЗ №33 “Сребърни звънчета”-“Мелодия”. 

Дейността на сдружението е насочена към обединяване усилията на родители, учители, общественици, обществени организации, дарители и общински органи за постигане на една благоприятна във всички аспекти среда за пребиваване и развитие на децата в детската градина. Това включва и подобряване на материално - техническата база, битовите условия и пряко подпомагане на учебно - възпитателния процес, осъществяван от педагозите в Обединено детско заведение № 33.

Основни цели на сдружението са:

-    Подпомагане на възпитателната и учебна дейност в детската градина;

-   Осъществяване на дейност, в резултат на която да се постига благоприятна среда за развите на децата в в емоционален и психологически аспект;

-   осъществяване на по-пряка връзка относно възпитанието на децата между детската градина и родителите;

- осигуряване на допълнителни финансови и материални средства за детската градина и развиване наа материалната й база;

-   подпомагане на детската градина за ефективно стопанисване, използване и управление на материалната й база.На 24.01.2008 г. страницата на ОДЗ №33 "Сребърни звънчета" е официално пусната в Интернет, благодарение на компютърния специалист Росен Петров Митев-разработил сайта.


Двадесет години от откриването на детското заведение - 2008 г. Директорката на ОДЗ 33 Надка Пачеджиева приветства гостите.

   

Три от директорките на детското заведение - от ляво на дясно: Надка Пачеджиева, Екатерина Колева и Мария Младжова.


   

Гости на концерта са Началник РИО София-град Ваня Кастрева,  Главен експерт при Столична община Дирекция "Образование" - Емил Миков, секретар на район "Овча купел" - Стоян Киров, Гл. експерт "Просвета и култура" в район "Овча купел" - Мария Младжова, членове на настоятелството на ОДЗ №33, директори на детски заведения и училища в район "Овча купел" и др.


  

Мажоретният състав на детското заведение поздравява гостите.


Госпожа Н. Пачеджиева връчва статуетки и поздравителни адреси на служители, които работят в детското заведение от неговото откриване.


    

Статуетката е изработена от Богдан Бондиков.

Празничната торта.


          

                                                  


На 01.10.2009 г. са открити площадка и кабинет по безопасно движение по Проект "Движим се безопасно". Проектът е одобрен, финансиран и подпомогнат от Програма за изпълнение на националната стратегия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение за периода 2007-2010 г. на Съвета по безопасност на движението на децата в София.


Асфалтиране...

 

   

    

Разчертаване...

  

 Откриване...

    
 
      


   

  

  

Кабинет по безопасно движение...

   

   

   


През месец март 2010 г. Главен експерт от Дирекция "Образование" при Столична община, инж. Мария Шопова тържествено открива новопостроения и оборудван физкултурен салон.


   


   

   

   


   


   


   

   

През лятото на 2011 г. е направена топлоизолация на две от стените на детското заведение, монтирана е нова рекламна табела, сменени са оградата и три врати на двора, монтирани са нови уреди за игра и навес над вход-администрация.

Преди 2011 г.

   

   

   

   

Лятото на 2011 г.

   

   

   

    

   

  

  

    


На 27.03.2012 г. във физкултурния салон на ОДЗ №33 се провежда състезание "Кой е най-бърз?" между отбори с деца от подготвителните групи на ОДЗ №33 "Сребърни звънчета", ОДЗ №39 "Пролет" и ОДЗ №84 "Детелина"в район "Овча купел". Гости са Валентина Ликова - представител на дирекция "Превенция, интеграция, спорт и туризъм" към Столична община, Мария Младжова- главен експерт "Просвета и култура", Даниела Павлова - младши експерт спортни дейности - район "Овча купел", първата директорка на ОДЗ №33 Екатерина Колева, Стойка Стойнева - бивш медицински специалист от ОДЗ №33, директорки и учителки от други детски заведения, родители, членове на настоятелството и др.
Децата се състезават в три игри. След много положителни емоции и оспорвана надпревара, класирането е следното: на І място е класиран отбора на ОДЗ №33, на ІІ - ОДЗ №39 и на ІІІ място - отбора на ОДЗ №84. Купите и грамотите на трите отбора са връчени от Валентина Ликова. Детски футболен клуб "Лъвчетата" подари по една топка на всеки отбор.
Тези състезания стават традиция в район "Овча купел" и се провеждат всяка година.

   


   

   

  

   

    

   

   

   

   

   

   

  

   

През месец май 2012 г. със средства на родителите и настоятелството в детското заведение са изработени и монтирани сенници за двора.

  

  

  

   

   

   

   

  

   

   

   

   

  


На 19.09.2012 г. в двора на детското заведение се проведе спортен празник, организиран със съдействието на представители на Спортно-педагогическа програма "ЕЛЕМЕНТА" за България, във връзка с участие на ОДЗ №33 в проект на Министерство на физическото възпитание и спорта - "Спорт за децата в детските градини".


  

  

  

   

   

На 29.09.2012 г. служители на VIVACOM реновираха фасадата на детското заведение с доброволчески труд.

Преди реновирането...

  

  

  

След...

 

 Двора с нови уреди за игра и спорт на децата продължава през 2013, 2014 г. и 2015 г.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

    

   

  

  

  

През 2015 г. със средства на родителското настоятелство към ОДЗ № 33 - Мелодия" в двора на детското заведение е изградено детско баскетболно игрище.

Баскетболното игрище преди...

  

  

   

  

  

   

Баскетболното игрище е завършено.

  

  

  

  

  

  
Футболното игрище преди ...

  

  

  

  

  

  

  

  

      На 24.06.2015 г. е открит многофункционален спортен комплекс в ОДЗ № 33 "Сребърни звънчета". Той бе изграден съвместно с Детски футболен клуб „Лъвчетата“. На децата от детското заведение в „Овча купел“ вече са на разположение футболен терен с изкуствена трева, както и баскетболно игрище.

     Официално спортният комплекс беше открит от г-жа Мария Минчева /директор на Дирекция „Образование“ в Столична община/, г-жа Христина Семерджиева /кмет на район „Овча купел“/, г-жа Надка Пачеджиева /директор на ОДЗ № 33 "Сребърни звънчета"/, проф. Лъчезар Димитров /директор на Треньорската школа към БФС/, доц. д-р Венцислав Гаврилов /президент на ДФК „Лъвчетата“/ и г-н Иван Йончев /председател на Съвета на настоятелите при ОДЗ № 33/.

       В програмата на откриването участваха деца от мажоретния, вокалния и танцов състав на ОДЗ № 33, а треньори от ДФК „Лъвчетата“ проведоха демонстративни тренировки с деца на футболното и баскетболното игрище.   

       Гости на откриването бяха и: г-н Емил Миков - гл.експерт в дирекция „Образование”  при Столична община;  директори на детски заведения от район "Овча купел" и от други райони в гр.София; г-жа Екатерина Колева - първата директорка на ОДЗ 33; преподаватели на допълнителни педагогически услуги в ОДЗ 33; г-жа Валентина Ликова и г-жа Невена Димитрова – представители на дирекция Превенция, интеграция, спорт и туризъм при Столична община; членове на родителко настоятелство "Мелодия" в ОДЗ 33; родители на децата от детското заведение и др.
       Откриването на многофункционалния спортен комплекс и на баскетболното игрище са в подкрепа на инициативата "София - Европейска столица на спорта 2018".
  
 
  
 
   
   
 
  
   
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
   
   
 
  
 
    
 
  
  
 
  
 
  
 
  
  
 
  
 
   
 
  
 
    

Проф. Лъчезар Димитров даде начален удар на футболния мач.

    
 
   

г-жа Мария Минчева и г-жа Надка Пачеджиева подадоха начална топка на баскетболното игрище.

  
 
  
 
 
 
  

През м.08.2017 г. със средства на Столична община беше направена топлоизолация на детската градина.

  

  

                                      

    


В края на 2018 г. ДГ № 33 Сребърни звънчета" се присъедини към инициативата на Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие - "АЗ ИЗБИРАМ ЧАШАТА ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА".
С всяка глътка вода от чашата за многократна употреба, децата ще спестяват поредната пластмасова чаша от изхвърляне, с което те правят света едно по-добро и чисто място за себе си и за поколенията след себе си.
С тези малки стъпки и на пръв поглед дребни промени в начина, по който пият вода, в навиците и възприятията на децата ще настъпи фундаментална промяна, с която те ще израстват като хора и по-отговорни граждани:
• Ще се научат на отговорност към собствената вещ (чаша);
• Ще се научат да я подредят на мястото, откъдето са я взели;
• Ще свикнат с многократната употреба на ресурси;
• Ще свикнат да ценят вещите, вместо да ги изхвърлят;
• Ще свържат учебния материал „Човек и природа“ с практиката и ще разберат дълбокия му смисъл.
Комплектът чаши за многократна употреба е с индивидуална картинка за всяко едно дете в група.

С прилагането на практика идеята „Аз избирам чашата за многократна употреба!“, за периода от четири години, докато децата завършат детската градина и започнат училище, ДГ № 33 ще спести 880 000 пластмасови чаши, равни на спестени 2,7 тона пластмаса, равни на над 8 тона въглеродни емисии….И така за всяко следващо поколение деца! Струва си, нали?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Защита на Вашите данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни. За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие. Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашият сайт. Ако натиснете бутона Приемам, ще дадете съгласието си.

Приемам | Запознай се с политикaта